Gunnar Mickwitz pris 2018 till filosofie magister Jimmy Holmberg

18.12.2018

Filosofie magister Jimmy Holmberg belönas med det 27:de Gunnar Mickwitz priset för sin avhandling pro gradu Lokalt och lagom nyktert. Aktörer, popularitet och målsättning i nykterhetsföreningar i Pojo 1887–1919. Priset som delas ut av Historiska föreningen överräcks av Helsingfors universitets kansler, professor Kaarle Hämeri tisdagen 18 december 2018. Jimmy Holmberg anlägger i sin avhandling ett intressant genusperspektiv på nykterhetsföreningarna på bruksområdena i Billnäs och Fiskars. Han visar att det på de västnyländska bruken rådde en manlighetskultur som på flera sätt motarbetade nykterhetsarbetet trots att arbetarklassen i allmänhet ofta utgjorde en viktig rekryteringsstomme för nykterhetsrörelsen på andra håll i landet.

PRESSMEDDELANDE

3.5.2019

4.5.2019 Trialog: The Future of Memory – Minnets framtid

Historiska föreningens medlemmar är välkomna att delta i det tredje seminariet i serien Att »